Росія, Білорусь готуються провести великий обмін ув'язненими з Німеччиною та США, - ЗМІ

Російсько-білоруський обмін ув'язненими з Німеччиною та США
Російсько-білоруський обмін ув'язненими з Німеччиною та США

За отриманою інформацією від анонімного джерела The Kozlovpaper, Росія планує передати 20-30 політв'язнів і журналістів західним країнам в обмін на своїх агентів і розвідників.

На протязі останніх днів, близько десять відомих політичних в'язнів зникли з місць утримання, про це повідомляли незалежні російські ЗМІ.

В обміні візьмуть участь США та Німеччина. Серед тих, кого готують до обміну, - особи, пов'язані з Фондом боротьби з корупцією Олексія Навального, громадяни США та росіяни, засуджені за "військові фейки". Серед списку значна кількість жінок, літніх чоловіків, а також такі відомі ув'язненні, як Володимир Кара-Мурза та Ілля Яшин.

Журналіст The Wall Street Journal Еван Гершкович, ймовірно, також буде включений до списку на обмін. Інформації про можливий обмін засудженого за держзраду російського журналіста Івана Сафронова наразі немає.

Для переміщення деяких ув'язнених з віддалених регіонів Росії використовувалися рейси спеціального загону "Росія", що обслуговує Кремль і уряд.

Також, за повідомленням словенського телеканалу N1, 31 липня Росія, США, Німеччина та Білорусь проведуть масштабний обмін полоненими за участю кількох інших держав. Зокрема, до Росії можуть повернутися двоє шпигунів, засуджених у Словенії.

За даними телеканалу, до списку на обмін може бути включений Вадим Красіков, ймовірний офіцер ФСБ, засуджений у Німеччині за вбивство колишнього чеченського полевого командира Зелімхана Хангошвілі.

Читайте також