Росія є основним деструктивним елементом архітектури світової безпеки - експерт

Росія агресивно спотворює світову безпеку
Росія агресивно спотворює світову безпеку

Україна працює над планом для спілкування з РФ в будь-якому форматі. Вже є готові три пункти цього плану, а до початку листопада буде готова його повна версія. Всім світовим державам потрібно об'єднатися, щоб знайти способи протидії та взаємодії з авторитарними країнами.

Про це повідомив Олексій Буряченко, кандидат політичних наук і голова "Міжнародної асоціації малих міст", в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"План перемоги України буде презентовано президенту Сполучених Штатів Америки та кандидатам на посаду президента Камалі Гарріс і Дональду Трампу. Зустріч з Джо Байденом заплановано на 26 вересня у Білому домі. Там також ймовірно відбудеться зустріч із кандидатом від демократів Камалою Гарріс", - розповів він.

План перемоги України - це те, чого прагне не тільки Київ, а й увесь світ, зазначив експерт.

"Це буде загальна візія перемоги, яку прагнуть усі сторони - не тільки Україна, а й Сполучені Штати Америки та весь світ. Через очевидний деструктивний вплив Росії на світову безпеку, різні країни повинні об'єднатися, інакше буде дуже складно співпрацювати з Російською Федерацією та іншими авторитарними режимами. Як зрозумів, розпочнуться процеси підтримки України в рамках формули миру та другого Саміту миру, на який буде запрошена Російська Федерація", - пояснив він.

Буряченко підкреслив, що консолідація для перемоги вкладена в мирний план, який скоро оприлюднить президент України Володимир Зеленський.

"Я вважаю, що скоро ми отримаємо від нашого президента докладний опис мирного плану. Вже зрозуміло, що там будуть економічні рішення та геополітичне позиціювання України. Там запланована консолідація з нашими партнерами, зокрема Сполученими Штатами Америки, у військовій сфері", - зазначив він.

Експертів закликають провести всі важливі рішення зі сполучною владою США через Конгрес, щоб не затягувати процес.

"Все це слід зробити в найближчі місяці з об'єктивних причин. Так як відбудуться вибори у Сполучених Штатах Америки на початку листопада, і кабінет Байдена буде змінений. У грудні в США політична активність традиційно знижується через святкування Різдва. Цей “мертвий” політичний сезон триватиме до кінця січня. Тому Україні потрібно встигнути провести всі ключові рішення з цим кабінетом Джо Байдена через Конгрес, отримати затвердження як від чинного президента Сполучених Штатів, так і від двох кандидатів на пост президента", - пояснив він.

Читайте також