Росія готує наступ на нових ділянках фронту: ISW оцінив шанси окупантів

Військова техніка на фронті
Військова техніка на фронті

За даними Інституту вивчення війни, резервів Росії, кількістю близько 60 тисяч чоловік, може не вистачити для проведення широкомасштабних наступальних операцій на кількох напрямках. Експерти відзначили, що протягом останніх місяців окупанти накопичили лише цю кількість військовослужбовців у резервах, і ймовірно, ці сили не отримали достатню підготовку та оснащення.

До цього часу резервні сили Росії використовувалися переважно для посилення атакуючих підрозділів. Проте, за словами аналітиків, ці резерви будуть недостатніми для формування повноцінних наступальних груп першого та другого ешелонів, які б могли ефективно проводити широкомасштабні військові операції.

Окупанти

Таким чином, російському командуванню може знадобитися вибір пріоритетного напрямку для зосередження обмежених резервів під час літнього наступу. Аналітики вважають малоймовірними одночасні масштабні атаки на кількох фронтах з використанням названих сил.

Раніше виникали побоювання, що Кремль планує використовувати літній наступ для радикальної зміни ситуації на фронті. Проте, за оцінками американських експертів, недостатність повноцінних резервів може суттєво обмежити можливості Росії з проведення широкомасштабних маневрених операцій.

Крім того, раніше Bloomberg повідомив, що Росія має обмежений час для прориву в Україні, а журналісти пояснили, чому.

Читайте також