Росія готується: ГУР попередило українців про небезпеку

Українців попереджено про можливі провокації, які Росія може готувати в Україні у місцях масового скупчення людей, таких як вокзали та лікарні. Про це повідомила пресс-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

Розвідка зазначила, що разом із загостренням обстановки на фронті, противник посилює зусилля з дестабілізації суспільства. Для досягнення цієї мети можуть використовуватися масові заходи, де будуть організовуватися провокації. Ворог вважає не лише військові об'єкти, але й цивільну інфраструктуру, таку як лікарні, вокзали і місця скупчення людей, за своїми цілями", - зазначено у повідомленні.

Головне управління розвідки підкреслило, що російські інформаційні кампанії, які використовують політичні гасла для розколу суспільства, сприяють погіршенню ситуації, проте вони є результатом агресії путінської Росії.

У такий складний час важливо дотримуватися внутрішньої єдності і підтримувати один одного. Ворог вміє маніпулювати почуттями й зневірою, а тому потрібна спільна реакція на цю загрозу. Українські експерти з інформаційних операцій зроблять все можливе, але також залежать від розуміння та допомоги громадян", - повідомили у розвідці.

Нагадаємо, Зеленський назвав умову, за якої ЗСУ зупинять просування російської армії на сході.

Дивіться також: