Росія хоче миру не відповідно до положень статуту ООН, а по поняттям бандитського Петербургу

Росія, мир, положення, ООН, Петербург
Росія, мир, положення, ООН, Петербург

Речниця МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що Росія не братиме участі у другому саміті миру, який запланований на листопад 2024 року. Вона заявила, що процес, який проходить в рамках «бюргенштокського процесу», не має нічого спільного з вирішенням конфлікту. Захарова вважає, що мета цього саміту - протягнути «формулу Зеленського» як основу для врегулювання конфлікту і утримати підтримку світової більшості.

У Москві заявили, що не відмовляються від політико-дипломатичного врегулювання кризи, але готові обговорювати серйозні пропозиції, які враховують ситуацію на місцевості і геополітичні реалії. Прес-секретар МЗС РФ заявила, що без Росії та врахування її інтересів не можливе справедливе і стійке врегулювання конфлікту.

Адміністрація президента України запропонувала Росії прийняти участь у другому саміті миру і ознайомитися з «планом перемоги». Зазначено, що відмова участі в саміті свідчить про намір Росії продовжити війну. Президент України Володимир Зеленський закликав усі країни світу приєднатися до Києва в цьому процесі та дотримуватися Статуту ООН.

Після цих заяв Росія відповіла, що примусити її до миру неможливо. Речник Кремля висловив переконання, що Росія є прихильником миру, але з умовою забезпечення своєї безпеки. Позиція України була відзначена речником Кремля як помилкова.

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що час виключити Росію з органів ООН через її порушення Статуту організації і загрозу для міжнародного співтовариства.

Читайте також