Росія модифікувала старі авіабомби для ударів по Україні: ЗСУ розкрили деталі

Російські загарбники використовують старі авіабомби для атак на українські міста. Цю інформацію надав речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, коментуючи нещодавній удар по Харкову. Він зазначив, що ці авіабомби є потужнішими за ракети.

«Наприклад, для знищення мосту іноді ракети не є достатніми, а бомба може мати більше заряду і більшу потужність», - повідомив Євлаш.

За словами речника, ці авіабомби модифіковані для здійснення керованих атак. У них є система, що дозволяє їм пролітати більше відстані. Він також наголосив, що Сили оборони можуть протистояти цим авіабомбам, але головною метою є знищення літаків, що їх запускають - Су-34 і Су-35.

Євлаш зазначив, що раніше окупанти вже використовували подібні бомби біля Мирнограда, але противникам вдається далеко їх закидати за рахунок спеціального типу двигуна. Він попередив, що якщо вага цих бомб збільшиться, то так далеко їх літак не зможе кинути.

Нагадаємо, що в Харкові вперше з 2022 року було завдано удару авіабомбами. Ворожа авіація використала УМПБ Д-30 СН, що є дешевим аналогом крилатої ракети. У місті було два обстріли - перший припав на загальноосвітню школу, а другий стався в районі житлових будинків.