Росія може кинути на штурми військових із КНДР, які намагалися втекти з позицій на Курщині – ЗМІ

Втеча військових КНДР з позицій на Курщині
Втеча військових КНДР з позицій на Курщині

Українські ЗМІ повідомляють, що 18 північнокорейських солдатів були затримані росіянами, коли вони намагалися втекти з позицій в Курській області. За повідомленнями, ці військовослужбовці можуть бути залучені до штурмових дій проти українських військових.

Згідно з інформацією, близько 40 солдатів з Північної Кореї навчали російських бійців використовувати повітряні кулі в воєнних операціях, а росіяни навчали представників КНДР сучасному піхотному бою.

За даними джерела, після навчання солдати з Північної Кореї були залишені без харчів та вказівок в лісовому масиві на Курщині на декілька днів. Тому 18 північнокорейців вирішили самовільно покинути позиції, щоб знайти російських командирів.

Проте через дві доби їх знайшли та затримали росіяни. Вони були виявлені на відстані приблизно 60 кілометрів від місця втечі. Зараз всіх 40 солдатів з Північної Кореї були переміщені у Льговський район Курської області для їх подальшого залучення до штурмових дій на Курщині.

Раніше було заявлено, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців перебувають на сході Росії і готуються для участі в бойових діях в Україні.

Представник Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін зауважив, що північнокорейські спеціалісти вже довгий час співпрацюють з Росією в сфері військової оборони та інженерії. Тому присутність солдатів КНДР у війні проти України не є новою. Хоча їх бойові якості можуть не бути на найвищому рівні, але їх участь може мати значний вплив на фронт.

Читайте також