Росія може напасти на НАТО - в Естонії назвали умову

НАТО може стати об'єктом вторгнення Росії, якщо країни Заходу не допоможуть Україні перемогти агресора.

Іноді Захід купується на наративи Росії, один з яких полягає в тому, що Захід і НАТО слабкі. Про це в інтерв'ю виданню The Kyiv Independent сказала прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

За її словами, Захід не повинен недооцінювати свою силу.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Росія, безумовно, боїться конфлікту з НАТО. А оскільки ми в Альянсі, у нас немає війни. Тому я не думаю, що це реальна загроза. Водночас європейські країни повинні збільшити власні витрати на оборону. У Статуті НАТО є стаття 5, яку ми всі знаємо, але є також стаття 3, яка означає, що кожна країна повинна робити все можливе, щоб посилити власну і колективну оборону", - сказала Каллас.

На її думку, якщо Росія уникне відповідальності за війну проти України, то НАТО може стати наступним об'єктом вторгнення.

"Ось чому дуже важливо, щоб ми залишалися єдиними в підтримці України, щоб ми допомагали країні у військовому плані, щоб вона змогла виграти цю війну та відкинути Росію назад до її кордонів", - додала Каллас.

У Німеччині готуються до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО

Військовий конфлікт може статися вже цього року. Про це повідомляє Bild, посилаючись на прогнозований секретний сценарій Бундесверу "Оборона Альянсу 2025".

Згідно зі сценарієм, у липні почнеться спочатку прихована, а потім дедалі відкритіша атака Росії на Захід.