Росія може зберігати в Калінінградській області 100 ядерних боєголовок - Сікорський

Зображення відображає ядерні боєголовки в Калінінградській області
Зображення відображає ядерні боєголовки в Калінінградській області

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Росія може мати 100 ядерних боєголовок в Калінінградській області, що знаходиться біля кордону з Польщею.

Він повідомив, що Росія вже більше 300 років намагається колонізувати Україну і утримати її у своїй сфері впливу. Часи Російської імперії характеризувалися забороною говорити та писати українською мовою, а під час Голодомору в 1930-х роках СРСР знищив 5 мільйонів українських селян.

“І зараз те саме відбувається на окупованих територіях”, - підкреслив Сікорський.

Він відзначив, що на північ від Варшави розташований російський анклав - Калінінградська область, де, на думку польської влади, знаходяться 100 ядерних боєголовок. Також поруч знаходиться Білорусь, яка є близькою до Росії.

“Тобто це означає, що напад на ЄС дуже ймовірний”, - зауважив Сікорський.

Він зазначив, що російські ракети, якими Москва обстрілює Україну, періодично порушують повітряний простір Польщі, що створює загрозу для цієї частини Європи, яка більш вразлива, ніж думають.

Сікорський також наголосив, що російська економічна система переживає крах, а концерн “Газпром” зазнає великих збитків.

“Путін руйнує свою країну і звертається до Бразилії і Китаю, щоб заморозити конфлікт. Це означає, що він усвідомлює, що не досягне своїх цілей, і йому не вдасться захопити всю Україну і зробити її колонією”, - підкреслив Сікорський.

Глава польської дипломатії додав, що зараз можна було б відновити Україну в її міжнародно визнаних кордонах і дотримуватися міжнародного права, але для цього необхідно бути активним.

Джерело: Укрінформ

Читайте також