Росія надала притулок німецькій журналістці, яка підтримує війну в Україні та виправдовує Гітлера

Росія надала притулок німецькій журналістці, що підтримує російську агресію в Україні

За даними видання "Важливі історії", російська влада надала тимчасовий притулок німецькій журналістці Дагмар Хенн, яка працює на прокремлівському телеканалу Russia Today. Вона публікує матеріали, що підтримують російську агресію та виправдовують Гітлера.

В МВС Росії повідомили, що журналістка підтримує політичний курс Російської Федерації, зокрема, щодо вторгнення в Україну. Водночас, Дагмар Хенн не планує повертатися до Німеччини через відчуття небезпеки.

У 2022 році журналістка приїхала до Росії на запрошення Russia Today. У своїх матеріалах вона розповідає про страхи, які викликають у неї українські символи та утиски прихильників Росії у війні з Україною. Крім того, Хенн критикує уряд Німеччини та України.

Також відомо, що Хенн веде блог, де опубліковує статті від імені анонімних авторів. У цих матеріалах заперечується російська військова присутність в Україні та злочини, пов'язані з російськими військами.

Окрім цього, в одному з матеріалів Хенн пише, що Гітлер не хотів розпочинати Другу світову війну, але нібито був змушений до цього США та Великобританією. Таку ж версію висловлював і сам Володимир Путін.

Дагмар Хенн подала заяву про надання притулку в Росії наприкінці лютого 2024 року. Наразі немає даних про кримінальне переслідування журналістки в Німеччині.

Активна фаза російської інформаційної операції "Перун"

Нагадаємо, що російські пропагандисти продовжують активно виконувати інформаційну операцію під назвою "Перун". Ця операція спрямована на дестабілізацію політичної ситуації на Заході та досягнення власних цілей.