Росія отримала від Ірану ракети без пускових установок: чи це проблема для окупантів

Росія отримала ракети від Ірану
Росія отримала ракети від Ірану

Ракети Fath-360 були передані Іраном Росії без пускових установок, але РФ може виготовити їх самостійно. Про це повідомляє Defense Exrpess.

«Для РФ великої складності у цьому немає, а от сенс є. Справа в тому, що в Ірані для запуску Fath-360 використовується вантажівка 6х6, скоріш за все від основного національного виробника Saipa Diesel, яка виробляє копії китайських Dongfeng KC. І на фоні цього навіть у РФ можуть виникнути питання щодо надійності, а також обслуговування цих транспортних засобів», – йдеться у матеріалі.

За словами видання, Росія може встановити ракети Fath-360 на своїх власних шасі, наприклад «Урал» чи «КамАЗ». Пусковий механізм не є складним.

«Зокрема перша версія пускової Fath-360, ще без пускових контейнерів свідчить про те, що для її запуску використовується рішення із направляючою, яка запозичена із Fateh-110, що не дивно, бо Fath-360 є її зменшеною копією. А Fateh-110 бере своє коріння із радянської «Луна-М» 60-х років, від якої й запозичив систему запуску», – пише видання.

Велика Британія та США мають особливі смутки, що Росія може поділитися ядерними секретами з Іраном в обмін на ракети для використання у війні проти України.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Іран передав Росії балістичні ракети для атаки на Україну. Росія вже отримала партії балістичних ракет. Використання цих ракет очікується протягом декількох тижнів.

Європейський Союз також отримав від союзників достовірну інформацію про поставки балістичних ракет Іраном до Росії.

Читайте також

Українська акторка вступила до лав ЗСУ
сьогодні, 15:25 6 переглянули
Українська акторка вступила до лав ЗСУ