Росія планує запустити виробництво літака «Байкал»: що з ним не так

Літак «Байкал» зображений на зламаному підлозі
Літак «Байкал» зображений на зламаному підлозі

Росія планує випустити в масове виробництво літак під назвою "Байкал", який буде заміною для літака Ан-2. Цей новий літак коштуватиме 5 мільйонів доларів. Про це повідомляє Defense Express.

У статті зазначається, що росіяни скаржаться на високу вартість цього літака. Вони стверджують, що ніхто не буде покупати "Байкал", оскільки його ціна майже вчетверо зросла.

Крім того, в Росії заявили, що вони мають недостатню кількість злітно-посадкових смуг в регіоні, щоб приймати новий літак ЛМС-901 "Байкал". Однак президент Росії Володимир Путін наказав запустити виробництво цього літака у масову продукцію найближчим часом.

Ще однією проблемою, про яку пише видання, є те, що літак буде вироблятися лише з двигуном ВК-800СМ. Перший політ з цим двигуном заплановано на третій квартал цього року.

Однак, згідно з новою інформацією, сертифікація цього двигуна відбудеться лише у 2025 році, а постачання почнуться лише через два роки, у 2026 році. Тому всі подальші плани щодо "Байкалу" залишаються під питанням, - ідеться у статті.

Нагадаємо, що Росія розпочала виробництво нового бойового безпілотника далекого радіуса дії під назвою "Гарпія-А1". Для його виготовлення використовується китайський двигун та деталі.

Читайте також