Росія похапцем прибирає ракетоносії з Чорного моря: назвали причину

30 березня Росія зменшила корабельне угрупування у Чорному морі до шести кораблів.

Серед них зараз лише один підводний ракетоносій, заявила в ефірі національного телемарафону керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"РФ прибрала ракетоносії через штормову погоду та поривчастий вітер, однак ракетна загроза не виключена. Раніше ми спостерігали понад 10 кораблів, а зараз їх шість. Серед них один підводний ракетоносій, спорядження якого може сягати чотирьох ракет типу "Калібр". Це спосіб ворога залишатися на чергуванні та нагадувати про власну присутність", сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Швидше за все, ракетоносії не будуть застосовані, але ракетна загроза не виключається, вважає Гуменюк. Штормова погода критична і для літаків, тож через поривчастий вітер не спостерігається загроза атаки іранськими дронами.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.