Росія покладається на кілька країн для обходу санкцій Заходу - ISW

Росія знаходить обхідні шляхи для уникнення санкцій Заходу
Росія знаходить обхідні шляхи для уникнення санкцій Заходу

Інститут вивчення війни повідомив, що Росія сподівається на кілька країн, щоб уникнути західних санкцій. Серед цих країн - Індія, Сербія і Китай.

Згадується публікація Financial Times про план Росії витратити близько 1 мільярда доларів на безпеку електронних компонентів у жовтні 2022 року. Цей план включає можливість будівництва об'єктів в Індії для отримання доступу до таких компонентів.

За документами, які має Financial Times, Росія таємно отримувала електроніку з Індії за допомогою індійських рупій, накопичених російськими банками.

Також Інститут зазначає, що Росія бере участь у більш широких зусиллях щодо ухилення від санкцій та закупівлі санкціонованих електронних компонентів через іноземних посередників.

Крім того, Володимир Путін зустрівся з віцепрем'єром Сербії Олександром Вуліним, який заявив, що Сербія не вводитиме санкції проти Росії. Путін також поспілкувався з віце-президентом Китайської Народної Республіки Хань Чженом, повідомивши про підсумки своєї поїздки до Монголії.

Інститут зазначає, що іноземні компанії та банки, включаючи китайські, все менше проводять транзакції з російськими суб'єктами через побоювання вторинних санкцій Заходу.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також