Росія продовжує йти під воду: змиває навіть мости (відео)

У російському селі змило дерев'яний міст

У російському селі Тємляково (Курганська область РФ) змило дерев'яний міст, який тепер несе течією до міста Курган. Про це повідомив голова регіону Вадим Шумков у Telegram.

У Темляковому змило дерев'яний міст і несе течією до Кургану. Це створює ризик затора. МНС поставлене завдання витягнути ці шматки з води, допоки вони не створили перешкоди для води - написав Шумков.

Голова Курганської області також заявив, що в селі Лаптєва зірвало понтонний міст, однак переправу не змило течією, оскільки її тримають кріплення.

За словами Шумкова, рівень річки Тобол у Кургані виріс на 54 см за ніч і становить майже п'ять метрів. Останні дві години вода додається по 20 см, течія помітно посилюється. Глава регіону закликав місцевих жителів евакуюватися.

Повіні в Росії

Низка регіонів Росії потерпає від потужного паводку. У Оренбурзькій області оголошено режим надзвичайної ситуації. Такий режим введено також у деяких районах Тюменської, Курганської і Самарської областей. Особливо складна ситуація в Орську Оренбурзької області, де в ніч на 6 квітня стався прорив дамби та підтопило близько 7 тисяч будинків із присадибними ділянками.

Росія звинуватила Казахстан у повені, проте міністерство водних ресурсів та іригації Казахстану заявило, що країна не може впливати на природні стихії, оскільки вода річкою Тобол надходить з російської території і рішення про скидання води приймаються на основі цих потоків.