Росія провела найбільш маніпульовані «вибори» за 30 років – ЗМІ

У Росії відбулися маніпульовані вибори, які не були вільними та чесними. Про це повідомляє Die Presse.

Кореспондентка австрійської газети із заголовком "88 відсотків за Путіна: десятки тисяч росіян завадили фіктивним виборам" розповіла, що в Москві закінчився третій день так званих виборів президента Росії. За попередніми даними Центральної виборчої комісії, Володимир Путін отримав 87,97% голосів.

Стаття підкреслює, що ці вибори є завчасною легітимізацією поточної ситуації, не враховуючи незгоду громадян. Українські політичні дільниці, що перебувають під окупацією Росії, піддаються серйозному тиску. Державним службовцям загрожує втрата роботи, якщо вони не проголосують "за потрібну людину". Багато людей надсилають скріншоти свого голосу, щоб уникнути проблем.

У знак протесту біля виборчих дільниць Росії і за кордоном зібралися десятки тисяч людей, які виразили своє невдоволення політикою країни. Під посольствами РФ у Берліні та Відні відбулися акції протести проти Путіна.

Після підрахунку голосів, Володимир Путін зайняв перше місце з результатом більше 88% голосів. Друге місце посів Микола Харитонов з Комуністичної партії РФ, а третє місце - Владислав Даванков з партії "Нові люди".

Зазначимо, що ці вибори були проведені протягом трьох днів на території Росії, окупованих територіях України та анексованому Криму. Після оголошення результатів, Путін заявив, що буде продовжувати воювати проти України та зміцнювати збройні сили.

Також варто зауважити, що представник партії "Нові люди", Владислав Даванков, переміг Путина на закордонних виборчих ділянках, де створилися довгі черги протестувальників. Politico зазначило, що під час нової каденції Путіна до 2030 року можуть виникнути певні проблеми.