Росія розірвала договір оренди з посольством України у Москві

Росія розірвала договір оренди з посольством України

З посиланням на власні джерела російські ЗМІ повідомляють, що влада Москви розірвала договір оренди з посольством України. За інформацією невідомого джерела, договір вже розірвано, але про це не акцентують увагу, через велику кількість інформації з України. Російська влада пояснила це рішенням як відповідь на аналогічні дії київської влади. Згідно з принципами взаємності, Росія повинна була розірвати договір у відповідь на дії України.

Посольство Росії в Києві розташовувалось на проспекті Повітряних сил України і закрило свої двері перед вторгненням Росії. У свою чергу, Київ раніше розірвав договір земельної оренди з посольством Росії. Це рішення було спровоковано можливістю розриву Росією договору.

Головне управління розвідки Міноборони заявило, що інтерв'ю Путіна американському журналісту було психологічною спецоперацією РФ.

Інтерв'ю Володимира Путіна американському журналісту Такеру Карлсону викликало багато різних оцінок. Пропагандисту Карлсону вони не були розраховані на російську аудиторію, а мали створити інформаційні ефекти на Заході.

Також будівлю колишнього посольства Росії запропонували перетворити на музей, який розповість правду про історію Росії.

Це було останнє слово в конфлікті Росії та України. За два дні до початку вторгнення Росії у будівлю посольства перестало працювати посольство. Саме це рішення є відповіддю на подібні дії київської влади. МЗС Росії прийняло рішення розірвати дипломатичні відносини з Україною.