Росія скаржиться на масовану атаку, влада доповідає про наслідки

Пресслужба Міністерства оборони РФ повідомляє про комбіновану атаку України на об'єкти на Російській території у ніч на 18 квітня. У повідомленні міністерства зазначено, що в акції брала участь ППО в трьох областях Росії.

За даними Міністерства оборони, Україна використала оперативно-тактичні ракети "Точка-У", реактивну систему залпового вогню "RM-70 Vampire", безпілотники літакового типу та малорозмірні повітряні кулі.

Над Білгородською областю знищено дві ракети, 19 реактивних снарядів, 16 безпілотників та дві кулі. Над Ростовською областю знищено три безпілотники, а над Воронезькою областю перехоплено один безпілотник і знищено три кулі.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив, що було збито 21 повітряну ціль, а також сталося «пряме влучання» в приватний будинок у селищі Разумне, яке спричинило пошкодження покрівлі та стіни. Жінка отримала осколкове поранення стопи та була госпіталізована.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв підтвердив знищення трьох безпілотників, однак наслідки на землі уточнюються. Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв повідомив, що безпілотник пошкодив промислову будівлю.

У Воронежі загорівся ангар з пиломатеріалами та верстатами, проте пожежу встигли загасити, без постраждалих.

Триває 785-й день широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. За останню добу відбулося 87 бойових зіткнень, поранено та загибло громадянське населення, а також заподіяно шкоду об'єктам цивільної інфраструктури.