Росія скликає Радбез ООН через Євромайдан

Російська Федерація вирішила провести неформальне засідання Ради безпеки ООН, щоб повторно висловити свої позиції. Вони запросили пропагандистів, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Неформальне засідання за назвою "10 років Євромайдану в Україні: крок у прірву" за Формулою Аррія відбудеться 27 грудня.

Формула Аррія - це формат зустрічей, де представники країн можуть обмінятися своїми думками. Тут не діють жорсткі правила і можуть бути запрошені учасники, які не мають дипломатичного досвіду.

Російська сторона планує розповісти про "неонацистську природу київського режиму" та його "збройні формування". Темами також будуть "історія нацизму в Україні та його сучасний стан" і "злочини націоналістичних батальйонів проти мирного населення на сході та півдні України".

Серед запрошених гостей будуть міністр внутрішніх справ часів Януковича Віталій Захарченко, командир Беркутa Дмитро Сабін і російські пропагандисти Максим Григор'єв і Михайло Хазін.

Документ, який було надіслано до Генерального секретаря ООН, не містить нових ідей і повторює російську пропаганду. Вони намагаються виправдати війну планами "захистити мирне населення на сході та півдні України".

Генсек ООН Антоніу Гутерріш відреагував на відмову США підтримати резолюцію Ради Безпеки ООН щодо припинення вогню в Секторі Гази і зазначив, що Рада безпеки ООН "паралізована через геостратегічні розбіжності".

Росія скликала засідання Ради безпеки ООН після ударів по центру підготовки операторів БПЛА в Донецьку.