Росія та Іран можуть спровокувати насильницькі протести у США - розвідка

Росія Іран насильницькі протести США
Росія Іран насильницькі протести США

Росія та Іран можуть спробувати спровокувати насильницькі протести в США після наступних президентських виборів.

Незалежно від того, хто переможе у Білому домі, Росія, швидше за все, спробує організувати насильство, повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP.

У меморандумі, виданому Управлінням директора національної розвідки, йдеться про те, що обидві країни можуть підтримати насильницькі протести, або самостійно організувати їх таємно, або заохочувати участь у запланованих внутрішніми групами. Це має підірвати єдність та поставити під сумнів результати виборів, ускладнюючи передачу президентської влади.

Розсекречена записка національної розвідки вказує, що у січні російська військова розвідка намагалася завербувати американця для організації протестів в США. Американець був неосведомлений про це і не знав, що контактує із російськими агентами.

За словами представників розвідки, ризик політичного насильства після виборів цього року є вищим, оскільки чиновники обох країн краще розуміють складний процес підтвердження результатів голосування у США.

Росія та Іран, а також Китай, хочуть підірвати американську єдність, розповсюджуючи помилкові заяви про вибори, голосування та такі гострі питання, як імміграція, економіка або федеральна відповідь на недавні урагани.

За словами чиновника з Управління директора національної розвідки, Росія швидше за все спробує спровокувати протести в США незалежно від того, хто переможе в Білому домі. Проте, у разі перемоги Камали Харріс очікується більш агресивна відповідь з боку РФ.

Читайте також