Росія ударними темпами будує фортифікації в тимчасово окупованому Криму

Російська армія будує фортифікації на півдні України

Українське тимчасово окуповане південне узбережжя отримало нову мережу інженерно-фортифікаційних споруд завдяки російській окупаційній армії. За місяць вони збудували понад 100 кілометрів фортифікацій на чорноморському узбережжі Криму та Херсонщини. Про це повідомляє Центр журналістських досліджень.

Нові укріплення на узбережжі

У листопаді 2023 року сильний шторм змив російські укріплення на пляжах Криму. Але вже в квітні 2024 року було зафіксовано нові укріплення на значній частині західного узбережжя Криму та у приморських районах Херсонської області. Фортифікації з'явилися у лютому-березні 2024 року. Загальна довжина фортифікацій перевищує 100 кілометрів.

Розташування укріплень

Лінія берегової оборони розпочинається від селища Миколаївка Сімферопольського району і пролягає вздовж Чорного моря до м. Красноперекопськ біля адмінмежі АР Крим та Херсонської області. Нові укріплення також були помічені на північ від Миколаївки. Найбільша концентрація розташована на мисі Тарханкут, де російські окупанти встановили системи протиповітряної оборони. Раніше ЗСУ знищували системи протиповітряної оборони в цій області.

Укріплення на західному узбережжі Криму

Окупанти розмістили свої фортифікації на західному узбережжі Криму, включаючи заповідники, природні парки, археологічні пам'ятки та туристичні об'єкти, а також серед житлових районів. Наприклад, укріплення берегової оборони були знайдені неподалік від с. Сєверне в Чорноморському районі на руїнах античного поселення.

Укріплення на узбережжі Херсонської області

У лютому-березні 2024 року були виявлені фортифікації окупантів на чорноморському узбережжі окупованої частини Херсонської області, зокрема вокруг селищ Олександрівка, Олексіївка, Приморське і Озерне.

Нагадаємо, що також триває будівництво фортифікаційних споруд на Київщині, а поблизу Слов'янська було виділено майже 30 млн грн для зведення лінії оборони