Росія відкликає ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань

Росія відкликає ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань

Російська Федерація вирішила відкликати свою ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Про це було оголошено 17 жовтня В'ячеславом Володіним, спікером Держдуми РФ. Офіційне пояснення влади полягає в тому, що такий крок в результаті безвідповідального ставлення США до глобальної безпеки.

Володін підкреслив, що ратифікація Договору була відкликана у інтересах забезпечення безпеки Росії. Треба відзначити, що відкликання ратифікації не означає, що Росія має намір провести ядерні випробування.

У той же час, експерти з контролю за озброєннями висловлюють занепокоєння тим, що РФ може звернутися до поновлення ядерних випробувань. Але офіційні представники Росії стверджують, що це тільки гіпотетична можливість, а не план РФ.

Окрім цього, Росія звинувачує США у підготовці до ядерних випробувань на своєму полігоні в Неваді. Водночас Сполучені Штати не планують скасовувати свій мораторій на ядерні випробування. Все це загострює ситуацію і створює неспокій серед експертів з контролю за озброєннями.

9 жовтня російські ЗМІ повідомили про наказ керівництва Держдуми щодо обговорення процесу відкликання ратифікації договору до 18 жовтня. А вже на початку жовтня Володимир Путін відповів на питання щодо можливого відкликання ратифікації Росією, визначивши ситуацію з рішенням.

Читайте також: