Росія вигадала спосіб, як захистити свої розвідувальні дрони (фото)

Протизвідрові системи для розвідувальних дронів (фото)
Протизвідрові системи для розвідувальних дронів (фото)

Російські окупанти встановлюють камери заднього огляду на своїх розвідувальних безпілотниках для виявлення українських зенітних FPV-дронів. Як повідомляє видання Defence Express, ця технологія була реалізована всього за два тижні. Перший випадок застосування цієї камери був помічений після того, як один з таких безпілотників був збитий українськими військовими.

На фото збитого безпілотника, швидше за все моделі Zala 421, видно крихітну камеру, під'єднану до спеціального пристрою російського виробництва з антенами. Вона допомагає виявляти наближення українських FPV-дронів і уникати атаки.

Проте, хоча такі розвідувальні безпілотники мають технічні нововведення, вони не можуть виконувати складні маневри. Тому одним із можливих способів уникнення атаки може бути спроба збільшити швидкість.

«Загальна ефективність такого рішення залишається під питанням. Однак сам факт того, що ворог досить швидко перейшов до практичної реалізації засобів протидії зенітним FPV-дронам, заслуговує на увагу. І, очевидно, перелік контрзаходів буде зростати. Наприклад, ворог може спробувати встановлювати на свої розвідувальні безпілотники невеликі засоби РЕБ», - прогнозує Бескрестнов.

Нагадаємо, що Російська Федерація витрачає близько $1,2 млрд на виробництво ракет щомісяця. З них $1,1 млрд йде на виробництво ракет, а лише приблизно $100 млн - на дрони.

Варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російські заводи, що виробляють військову техніку і зброю, збільшують своє виробництво, обходячи санкції.

Читайте також