Росія з новою силою атакувала Київ: серед загиблих – діти

Уночі 1 червня російські загарбники атакували Київ крилатими ракетами та снарядами балістичного типу.

Є загиблі та поранені у Деснянському районі столиці, де уламки збитих ворожих цілей пошкодили поліклініку та житловий будинок, повідомили у четвер вранці в Київській обласній військовій адміністрації. Серед жертв діти.

"Усі виявлені повітряні цілі були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони. Від падіння уламків загинули три людини, серед них двоє дітей віком 5-6 та 12-13 років. Ще дев'ять людей були госпіталізовані. П'ять осіб отримали допомогу на місці. Бригади швидкої ще працюють на місцях викликів", йдеться у повідомленні мера столиці Віталія Кличко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Деснянському та Дніпровському районах рятувальники загасили займання внаслідок падіння уламків на проїжджу частину дороги та у зелених зонах.

"У Деснянському районі зафіксовано ушкодження уламками поліклініки. Пошкодило також прилеглий будинок, де вибухом вибило вікна. Вибуховою хвилею там зірвало балкон. Пожежі немає. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Пошкоджено дільничний пункт поліції, дві школи, де також вибито вікна та двері. А також дитячий садок, де вибуховою хвилею винесло вікна", додали в КМВА.

Дніпровський район: в одному з будинків житлового сектору внаслідок падіння палаючих уламків виникло сильне задимлення, вибуховою хвилею вибило вікна. Зафіксували падіння уламків на адміністративну будівлю. Є пошкоджені припарковані автомобілі, кілька одиниць транспорту згоріли.

У Дарницькому районі в одному з будинків житлового сектору через падіння уламків вибуховою хвилею вибило вікна. Пошкоджено трубопровід гарячого водопостачання. Відбулося падіння уламків на нежитлову будівлю, зафіксовано руйнування на першому поверсі. Також було падіння уламків у дворах будинків і на проїжджій частині.

"Перший день літа. День захисту дітей. А рашисти здійснюють черговий напад на столицю і знов вбивають! Вбивають українських дітей. Ця атака пов'язана із застосуванням агресором ймовірно, оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування. Тому ракети на Київ полетіли не з літаків. Попередньо, це були крилаті ракети та балістичного типу (остаточно кількість та тип зброї визначать Повітряні сили)", повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

В ніч проти 1 червня в Києві, а також у низці областей оголосили о 2:49 повітряну тривогу.

Усі виявлені повітряні цілі були знищені силами і засобам української ППО. Проте від падіння уламків у столиці є жертви та руйнування.

Відбій тривоги дали о 4:03.