Росія засудила українця Єфименка у справі про «шпигунство»

Суд засудив українського громадянина Єфименка за шпигунство
Суд засудив українського громадянина Єфименка за шпигунство

Українець Олексій Єфименко отримав ув'язнення на 7 років у колонії суворого режиму в РФ за обвинуваченням у шпигунстві. Про це повідомляє Медіазона.

За повідомленням видання, справа Єфименка розглядалася у закритому режимі, тому деталі не відомі. Однак судова пресслужба зазначила, що Єфименко повністю визнав свою провину та виражає жаль.

Також зазначається, що за даними бази даних, Олексій Єфименко в Україні вважається зниклим безвісти. Він зник 21 червня 2023 року в селищі Михайлівці Запорізької області, яке було окуповане російськими військами.

За словами Українського правозахисного центру Zmina, Єфименко працював інженером-електриком і проживав у Михайлівці зі своїми бабусею та дідусем. Улітку 2023 року, за даними організації, його затримали російські військові та перевезли до комендатури в окупований Мелітополь, де він перебував у в'язниці.

Нагадаємо, що південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок чотирьом громадянам України, які були звинувачені у вбивстві ватажка бойовиків «ДНР» Арсена Павлова, відомого як Моторола.

Раніше в Росії вироком було засуджено українського військовослужбовця Павла Запорожця на 12 років ув'язнення.

Також самопроголошений «ДНР» засудив трьох українських військових за надуманими обвинуваченнями.

Читайте також