Росія затримала підозрюваних у скоєнні теракту в підмосковному «Крокусі»

Затримано терористів після теракту у підмосковному музичному центрі

Глава ФСБ повідомив російському президенту Путіну про затримання 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які брали участь в організації теракту у музичному центрі Крокус Сіті Хол. Про це повідомив пропагандистське видання Риа Новости з посиланням на службу Кремля.

«Глава ФСБ доповів Путіну про затримання 11 осіб, у тому числі всіх чотирьох терористів, які безпосередньо брали участь у теракті в Крокусі», - йдеться в повідомленні.

Джерело в російській спецслужбі також підтвердило, що Росія отримала інформацію від США про підготовку терактів у Москві. Ця інформація була загального характеру, без конкретних деталей.

За останніми даними, кількість жертв теракту у музичному центрі Крокус Сіті Хол зросла до щонайменше 83 осіб. Російські ЗМІ раніше повідомляли про затримання двох підозрюваних у Брянській області, в якій проживають шестеро громадян Таджикистану, яких підозрюють у причетності до теракту.

Стрілянина у Крокус Сіті Хол розпочалась у вечірній час 22 березня. Нападники у військовій формі відкрили вогонь з автоматичної зброї. Фото з місця подій свідчать про присутність щонайменше п'ятеро нападників. Внаслідок стрілянини, концертний зал вогнепалений, а над ним з'явилися клуби чорного диму. Свідки також повідомляли про вибухи.

Україна вважає теракт провокацією путінського режиму

Головне управління розвідки Міністерства оборони України стверджує, що теракт у музичному центрі Крокус Сіті Хол є свідомою провокацією путінського режиму, про яку попереджала міжнародна спільнота.