Росія змінює характер брязкання "ядерною шаблею" перед країнами Заходу - ISW

Характер брязкання Росії перед Заходом
Характер брязкання Росії перед Заходом

У Інституті вивчення війни заявили, що Москва переглядає ефективність використання ядерної загрози з метою впливу на політичні дебати у країнах Заходу щодо дозволу Українським ЗСУ атакувати за допомогою західної зброї військові об'єкти на території Росії.

У звіті посилаються на статтю в виданні The Washington Post, в якій зазначається, що Володимир Путін осознав втрату ефективності ядерної загрози для західних держав. У зв'язку з цим, він може розробити менш агресивну інформаційну відповідь на можливі удари ЗСУ за допомогою дальнобійної зброї по об'єктах на території Росії.

За словами російського чиновника, ці ядерні загрози "нікого не лякають". А російський академік, пов'язаний з високопоставленими російськими дипломатами, зазначив, що партнери Росії на Півдні дуже незадоволені цими загрозами.

У звіті Інституту вивчення війни зазначається, що вони не можуть перевірити достовірність джерел The Washington Post. Однак, ці повідомлення збігаються з оцінками ISW щодо використання Росією ядерної загрози для стримування Заходу, але не свідчать про готовність Росії використовувати ядерну зброю.

"Ядерні загрози Кремля насправді мають на меті насварити та відтермінувати ухвалення ключових рішень у політичних дискусіях на Заході щодо допомоги Україні. ISW продовжує вважати, що Росія не буде застосовувати ядерну зброю в Україні або в інших місцях", - йдеться у звіті.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також