Росія знайшла спосіб збільшити населення в країні: потрібні мігранти з Африки

Росія планує завозити мігрантів з Африки та Латинської Америки

Експерти з Інституту досліджень та експертизи ВЕБ-Державної корпорації розвитку запропонували російському уряду завозити мігрантів з Африки та Латинської Америки, щоб збільшити населення країни. За розрахунками дослідників, до 2050 року населення Росії може зменшитися на 8,7 млн осіб. Тому для досягнення мети уряду збільшити населення до 160,2 млн осіб, необхідно залучати мігрантів.

«При збереженні чинних тенденцій, чисельність населення Росії до 2050 року скоротиться на 6% (на 8,7 млн осіб) в порівнянні з початком 2023-го — до 137,9 млн»

Зростання населення країни можна досягти через збереження трудової та освітньої міграції з країн Африки та Латинської Америки. Зараз Росія залучає мігрантів з країн ближнього зарубіжжя, але економісти вважають, що цей ресурс є обмеженим. Зокрема, через конкуренцію з боку країн Азії, російському уряду розуміється, що доцільно стимулювати приплив мігрантів з Африки та Латинської Америки.

Росія також набирає лікарів з Африки через брак персоналу в медичних установах. Недавно голова Держдуми Росії заявив про нестачу 30 тис. лікарів, а особливо в цій проблемі потребують допомоги районні лікарні. Також Росія активно фінансує проекти підтримання молоді у країнах центральної Африки. Західні країни, включаючи Буркіна-Фасо, Малі та Нігері, вже спостерігають підвищену популярність російської культури.

Додаткові статті

  • Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн. осіб
  • Обіцянки Путіна обійдуться бюджету Росії у $130 млрд — Bloomberg