Росія знову скликає Радбез ООН: оголошено причину

Росія запросила провести засідання Ради Безпеки ООН з розслідування диверсій на газопроводах "Північний потік" та "Північний потік – 2"

Російська делегація запросила проведення відкритого засідання Ради безпеки ООН для розгляду підриву газопроводів "Північний потік" та "Північний потік-2".

26 вересня сталися вибухи на газопроводах, які спричинили виток на ділянках у виняткових економічних зонах Данії та Швеції. Володимир Путін заявив, що за цими вибухами стоять спецслужби США.

Раніше Росія вже запропонувала провести засідання Ради Безпеки ООН 12 січня, після ударів по базах хуситів у Ємені. Також вона ініціювала проведення неформального засідання і запросила пропагандистів для повторення своїх наративів.

Також Росія запросила проведення засідання Ради Безпеки ООН для обговорення постачань західної зброї Україні, але це питання стикалося з критикою більшості країн-членів організації через порушення резолюцій РБ ООН, які забороняють такі операції з Іраном та Північною Кореєю, що поставляють зброю до Росії.