Росіяни наступають на Курщині? ISW проаналізував ситуацію в регіоні

Військові дії на Курщині. Російська агресія?
Військові дії на Курщині. Російська агресія?

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) стверджують, що війська РФ намірені завадити українському наступу в Курській області перед початком операції з витіснення Сил оборони. Цю інформацію повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

«Російські війська почали контратаки вздовж західного краю українського наступу в Курській області і, за повідомленнями, захопили кілька населених пунктів на північний схід і південь від Коренево 10 і 11 вересня. Розмір, масштаб і перспективи російських контратак у Курській області 11 вересня поки неясні, і ситуація залишається нестабільною», - зазначається у матеріалі.

Проте аналітики попереджають, що поки що можна зробити висновки про нові контратаки Росії забагато рано. Кілька російських джерел твердили, що російські війська повністю захопили Снагость, але ISW не бачив підтвердження цих тверджень.

Відомо, що українські війська почали нові атаки проти російського контратаку на захід від Снагості і по всій українській ділянці фронту в Курській області.

«Російські війська можуть тимчасово завадити українському наступу у Курській області перед початком більш організованої та добре забезпеченої операції з витіснення українських сил з російської території», - відзначають експерти.

Аналітики зауважують, що російські війська проводять контратаки вздовж західного краю українського наступу в Курській області, на ділянці, яка складається головним чином з полів та невеликих населених пунктів.

Однак ISW підкреслює, що ще рано оцінювати вплив двох днів російських контратак на місячний український вторгнення в Курську область, особливо в контексті триваючих українських транскордонних атак, і ISW продовжить оцінювати вплив російських контратак у найближчі дні.

Нагадаємо, що ситуація на лівому фланзі ЗСУ в Курській області погіршилася. Про це повідомляють аналітики ресурсу DeepState. Відзначається, що російські війська розпочали активні штурмові дії на Курщині, переправивши бронетехніку через річки - спочатку через Сейм, а потім через менші річки.

Джон Гіллі: Підтримка України є пріоритетом для Великої Британії

Міністр оборони Британії Джон Гіллі заявив, що спецоперація ЗСУ у Курській області «явно поставила Путіна у глухий кут». Він також підкреслив, що непохитна підтримка України є пріоритетом для Великої Британії.

Читайте також