Росіяни "отримали по зубах" на чотирьох напрямках: Генштаб про найгарячіші ділянки фронту

Українські сили оборони активно проводять наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Також вони здійснюють штурмові дії на Бахмутському напрямку, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці та виснажують його вздовж усієї лінії фронту.

За останню добу відбулося 43 бойових зіткнення. Ситуація на сході та півдні України залишається складною, повідомили з Генштабу ЗСУ.

Авіація сил оборони здійснила 12 ударів по місцях зосередження противника, а також два удари по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ також завдали удару по пункту управління та двом артилерійським засобам противника.

На Куп'янському напрямку українські війська відбили п'ять атак противника в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Авдіївському напрямку наші війська мужньо тримають оборону, відбивши вісім атак противника в районі Авдіївки та ще сім атак поблизу Тоненького та Первомайського Донецької області.

Протягом доби сили оборони успішно відбили 10 атак противника на Мар'їнському напрямку, а на Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення під Роботиним Запорізької області.

Противник обстрілював ряд населених пунктів на Лиманському, Бахмутському, Шахтарському та Херсонському напрямках. На Сіверському та Слобожанському напрямках продовжуються обстріли з РФ та мінно-вибухові загородження вздовж кордону України.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається стабільною, але підрозділи збройних сил Білорусі продовжують діяти в прикордонних районах з Україною.

Противник завдав два ракетних та 37 авіаційних ударів, а також здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, цивільне населення зазнало жертв та пошкоджень через терористичні атаки.

Ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках знову загострилась. Російські загарбники, відновивши сили після втрат, розпочали активні наступальні дії в районі Макіївки та на Куп'янському напрямку, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Відбуваються важкі бої.