Росіяни отримуватимуть електронні повістки

Росія внедрює електронний реєстр для військовозобов'язаних

Згідно з рішенням уряду РФ, з 1 листопада 2024 року повістки для військовозобов'язаних росіян будуть розсилатися в електронному вигляді. У електронному реєстрі будуть міститися всі дані про військовий облік та інформація про громадян, які підлягають призову. Громадяни зможуть мати доступ до своїх особистих даних через "особистий кабінет" у реєстрі.

Згідно з рішенням, повістка вважатиметься врученою через сім днів після розміщення її в електронному реєстрі. Призовникам, які отримають повістку, будуть накладені заборони. Перша заборона - на виїзд із РФ, яка набуде чинності відразу після вручення повістки. Також призовникам, які не являться до військкомату протягом 20 днів, будуть заборонені деякі права, зокрема реєстрація як самозайнятих осіб, операції з нерухомістю, керування автомобілем та отримання кредитів.

Запуск електронного реєстру має на меті обмежити виїзд призовників з РФ і запобігти ухиленню від призову. До реєстру матимуть доступ не тільки Міністерство оборони, а й ФСБ та інші спецслужби. Дані про громадян будуть надавати податкова служба та органи, які займаються реєстрацією підприємців та угодами з нерухомістю.

Варто відзначити, що раніше було скасовано можливість видалення аккаунта на російському порталі "Госуслуги". Це сталося у зв'язку з розсилкою повісток через цей портал.

Зараз Російська Федерація прагне привернути більше контрактників до армії, щоб уникнути масової мобілізації. Вона сподівається, що це допоможе підтримати популярність війни серед населення.