Росіяни перемогли у Другій світовій? Історик пояснив, чому Путін бреше

Перемога у Другій Світовій війні здобута завдяки відвазі росіян – історик Александр Алфьоров

Історик Олександр Алфьоров в інтерв’ю «Главкому» заявив, що твердження про те, що перемогу у Другій Світовій війні вдалося здобути тільки завдяки відвазі росіян у Червоній армії, є маніпуляцією та викривленням фактів. Він наголосив, що без росіян перемога була б можлива.

Це маніпуляція та викривлення фактів. Сталінська Росія змогла чинити супротив німецькій армії завдяки американському лендлізу. Росія забула розрахуватись за нього повністю

Алфьоров пояснив, що Росія мала найбільшу кількість військових, але Білорусь постраждала найбільше від війни в СРСР. Україна та Росія дали майже однаковий внесок у перемогу за відсотками.

Президент України Володимир Зеленський записав звернення з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Він нагадав, як російські загарбники утримували жителів села у підвалі протягом місяця без їжі, води та ліків.

Учора Україна вперше відзначила 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в якій загинуло від 50 до 85 млн людей.

Додаткова інформація:

  • 9 Травня. П’ять наївних запитань до історика
  • Ярослав Грицак: Зеленський має вирішити: він хоче переобратися, чи залишитися в історії
  • Велика Вітчизняна чи Друга світова? Отруйний міф російської пропаганди