Росіяни повідомляють про "бавовну" на НПЗ

У ніч на 29 жовтня в Краснодарському краї, на нафтопереробному заводі сталася сильна вибухова подія, й зараз там триває пожежа. За інформацією російських ЗМІ, немає постраждалих.

Вибух стався в районі Афіпського нафтопереробного заводу, що знаходиться в Сіверському районі Краснодарського краю, близько 3:24 за місцевим часом. Місцеві жителі повідомляють про чутки, що перед вибухом їм здавався звук, схожий на "газонокосарку". За попередніми даними, цей НПЗ був атакований безпілотником. Поки що, на місці події є видима заграва.

За повідомленням оперативного штабу, на території заводу сталося локальне горіння, яке було швидко ліквідоване службами заводу протягом 30 хвилин. Про причини цієї події наразі проводиться розслідування.

Міністерство надзвичайних ситуацій Росії не коментує інформацію про пожежу, однак у повідомленні вказується, що небезпека для виробництва та мешканців поручніх населених пунктів відсутня.

На Telegram-каналах поширюються відеозаписи очевидців, які підтверджують, що перед пожежею чули вибух.

Останнім часом на території Росії часто стаються вибухи й починаються пожежі.

У ніч на 29 жовтня Міністерство оборони РФ повідомило, що Росія впевнено збила 36 українських БПЛА над тимчасово окупованим Кримом та Чорним морем.

Раніше, 11 жовтня, в РФ повідомляли про атаку безпілотниками на район Брянської області, і доцільність цих повідомлень вже піднімалася під сумнів.

У ніч на 29 вересня дрон ЗСУ вдарив по підстанції в Курській області, яка постачала електроенергію військовим об'єктам РФ.

Також, вночі та вранці 18 жовтня, в кількох районах тимчасово окупованого Криму відбулися сильні вибухи. Більшість їх були чутні у Євпаторії.