Росіяни придумали, як захистити свій флот від атак морських дронів ЗСУ

Росіяни придумали, як захистити свій флот від атак морських дронів ЗСУ

Українські морські дрони закидають російські кораблі баржами у бухті

Російський військовий флот намагається захистити свої кораблі від атак українських морських дронів, заховавшись у бухті. Вхід до неї окупанти перегородили затопленими баржами, повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі марафону.

«Ця практика не нова, те саме вони робили навколо так званого Кримського мосту. На баржі вішають бонові загородження. Все це використовується в якості таких собі елементів захисних споруд», – повідомив він.

Плетенчук нагадав, що аналогічну практику росіян щодо затоплення об'єктів можна було побачити 10 років тому під час захоплення Криму, коли загарбники топили власні кораблі для блокування українських суден в бухті.

«Як ми бачимо, зараз вони фактично закрилися в пункті базування Новоросійська, закрили вхід до гавані, поставили загородження і просто сидять», – сказав речник ВМС.

Плетенчук також зауважив, що в Азовському морі окупанти не проявляють особливої військової присутності через контроль над узбережжям. Замість цього вони використовують море як засіб для грабежу окупованих територій, вивезення награбованого збіжжя та металу через порт.

Росіяни вивели свій флот з тимчасово окупованого Криму, як свідчать супутникові знімки за 1 квітня. Більшість кораблів перебувають у порту, а бонові ворота зачинені.

У Криму залишили тільки тих, кого нема де розмістити. Найцінніші активи виведені з фактично усіх кораблів», – сказав Плетенчук.

Речник Військово-морських сил (ВМС) зауважив, що Україна перехопила ініціативу над ситуацією в Чорному морі.