Росіяни вдосконалюють КАБи, збільшуючи дальність

Росіяни модернізують КАБи, збільшуючи зону дії
Росіяни модернізують КАБи, збільшуючи зону дії

Російському досліднику, можливо, вдалося поліпшити керовані авіабомби (КАБи), збільшивши їхню дальність до 80 км. Це становить загрозу для мирного населення України.

Про це повідомив Сергій Братчук, прес-секретар Української добровольчої армії "Південь", коментуючи авіаудари по Запоріжжю на радіостанції FREEДОМ.

Він зазначив, що такі удари є чисто терористичними, їхня мета полягає в тому, щоб тиснути на мирне населення і зламати його. Нажаль, ворог має інструменти для таких ударів і він продовжує їх вдосконалювати.

"Ворог, на жаль, сьогодні вдосконалює своє озброєння. Практично на практиці він реалізовує формулу перетворення фугасних авіабомб на керовані. Використовуючи зміни тактико-технічних характеристик і універсальні модулі планування та коригування вогню, вони однозначно здатні досягати відстані до 80 км" - прокоментував Братчук.

Братчук заявив, що необхідно розробити "дальнобійний кулак" для протидії таким засобам атаки.

"У Росії є велика кількість авіаційних боєприпасів, які можна перетворити на смертельну зброю, що летить по нашим містах... Залишається одне питання. Наші зусилля, наш "далекобійний кулак", про який постійно говорить президент України Володимир Зеленський. Це має допомогти нам знищувати ворожі літаки не лише на відстані 200-300 км, але й у глибині території Російської Федерації. Це, напевно, один з небагатьох шляхів, які допоможуть змінити ситуацію з обстрілами наших мирних міст, і, як наслідок, вплинути на ситуацію на полі бою", - заявив Братчук.

Читайте також