Росіяни вербують криміналітет у Європі, щоб посіяти хаос та нашкодити – The Telegraph

Росіяни вербують криміналітет у Європі
Росіяни вербують криміналітет у Європі

Генеральний директор Mі-5 Кен МакКаллум заявив, що російська військова розвідка намагається створити хаос на вулицях Великобританії та Європи, згідно зі статтею у The Telegraph. Він також зазначив, що ці дії мають на меті послабити підтримку Заходу щодо України. Недавно Росія та Іран все частіше використовують кримінальні угруповання, оскільки вислення дипломатів суттєво обмежило змоги російським спецслужб.

МакКаллум також зазначив про активну рекрутацію злочинців російською розвідкою. Згідно з аналітиками The Telegraph, ГРУ займається створенням хаосу, вчиняючи підпали та саботажі на британських і європейських вулицях. Ці небезпечні дії проводяться все більш нерозсудливо.

Крім того, МакКаллум відзначив значне зростання кількості молодих осіб, які залучені до тероризму. Він зазначив, що крайній правий тероризм все більше спрямований на молодь.

Згідно з попередніми відомостями, держава Росія запроваджує новий модуль військової підготовки для дітей віком від 15 до 18 років.

З початку війни з Україною російська армія, ймовірно, втратила понад 648 тисяч військовослужбовців, повідомляє розвідка Британії.

Читайте також