Росіяни вибили із українки зізнання в тероризмі та засудили до 8 років

Російський суд виніс засудження українці до 8 років ув'язнення
Російський суд виніс засудження українці до 8 років ув'язнення

Українка Ірина Навальна визналася винною за статтею про тероризм. Вона заявила, що її змусили зізнатися під час підтримки та катувань. Адвокат дівчини Іван Бондаренко підтвердив цю інформацію.

Ірина Навальна розповіла, що під час допиту її катували струмом і наносили побої, щоб вона визнала свою причетність до підготовки вибуху. Росіяни обіцяли їй, що вона буде обміняна на Україну. Суд у Ростові-на-Дону твердить, що Ірина планувала здійснити вибух біля адміністрації Маріуполя, коли там відбувався незаконний «референдум» про приєднання до Росії. Звинувачення також стверджує, що вона отримала гроші від українських спецслужб для придбання вибухівки. Прокурор вимагав 14 років позбавлення волі, але суд виніс вирок на 8 років і наклав штраф.

Під час судового засідання Ірина заявила, що її зізнання були змушені. Вона стверджувала, що росіяни використовували електрошокери та погрожували їй, щоб отримати зізнання. В обмін на це, їй обіцяли повернення в Україну.

Адвокат Бондаренко намірає оскаржити вирок, так як головні свідки обвинувачення спростували свої перші показання. Один з них заявив, що бачив Ірину лише під час її затримання.

«8 років у таких умовах – це своєрідний «комплімент» від суду. Всі розуміють, але не можуть виправдати. Це моя особиста думка», - зазначив адвокат.

Ірина також розповіла, що тортуриють у неї в слідчому ізоляторі. Журналісти відмовилися спілкуватися з дівчиною, і за це її побили та кинули в підвал, де перебували інші українські військовополонені.

Ірина була евакуйована з Маріуполя перед вторгненням Росії, але повернулася туди через свою бабусю. Місяць після повернення її затримали. Україна вважає Ірину військовополоненою.

В інших новинах, громадянин США Стівен Габбард отримав вирок ув'язнення за участь у бойових діях на боці України. Також, один військовозобов'язаний, який ухилявся від мобілізації, отримав вирок позбавлення волі.

Судья Ігор Дашутін, який є членом Верховного суду України, живе в елітному котеджному містечку у Києві. Проте, він не має жодної нерухомості там.

Читайте також