Росіяни використовують ШІ для дезінформації в Україні – МЗС

Російські хакери поширюють дезінформацію в Україні
Російські хакери поширюють дезінформацію в Україні

Заступник міністра закордонних справ України Антон Демьохін повідомив, що Російська Федерація використовує штучний інтелект для посилення дезінформаційних кампаній проти України. Він зазначив, що цього року кібератаки з боку Росії стали щільнішими, але головна увага приділяється не кібератакам, а саме дезінформації.

За словами Демьохіна, зараз російський штучний інтелект дозволяє створювати і поширювати дезінформаційні наративи на більш складному рівні. Внаслідок цього важко виявляти нові дезінформаційні кампанії, оскільки вони вміло використовують соціальні мережі для підвищення довіри до них.

Демьохін підкреслив, що Україна уважно стежить за російськими дезінформаційними кампаніями в інших країнах світу. Він заявив, що державам необхідно спільно протидіяти такій дезінформації. Україна також використовує штучний інтелект для моніторингу цих кампаній.

Фейковий сайт Державної прикордонної служби та інші фейкороби

Недавно було виявлено фейковий сайт, який напередодні візуально копіював офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби. Варто зазначити, що фейкороби активно поширюють дезінформацію про те, що українські військові отримали наказ від головкома ЗСУ прорватися на курську АЕС та закласти там вибухівку.

Також українські журналісти спростували інформацію про можливе призначення Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки, наступним президентом країни з підтримкою ЦРУ.

Читайте також