Росіяни вирішили увіковічити парту за якою сидів Путін

У школі № 32 Нижнього Тагіла встановили парту, за якою сидів Володимир Путін

У школі № 32 Нижнього Тагіла поставили пам'ятну парту, за якою російський диктатор Володимир Путін сидів під час свого останнього візиту до міста. На столі є пам'ятна табличка, яка зазначає, що Путін сидів за цією партою 15 лютого 2024 року. Про це повідомляють російські ЗМІ.

12 квітня до школи завітали депутати Законодавчих зборів Свердловської області під керівництвом голови Людмили Бабушкіної та мера Нижнього Тагілу Владислава Пінаєва. Чиновники організували фотосесію, сідаючи по черзі за парту, яка стала "відзначеною" Путіним.

Парту героя: російська програма патріотичного виховання

Парту героя - це програма "Единая Россия", яка розпочала створювати меморіали з парт. Уже в 2019 році вони запустили проєкт під назвою "Парта героя" з метою патріотичного виховання, зокрема, формування пошани до історії у дітей. Спочатку пам'ятні парти встановлювали на честь солдатів Другої світової війни та воїнів у гарячих точках.

Після російської окупації України до списку героїв додали так званих "героїв СВО". На парті розміщується інформація про окупанта, його фотографія та QR-код, який веде на офіційний портал, де можна дізнатися більше про інших загарбників. Право сидіти за таким столом надається дітям, які відзначаються в навчанні та активно беруть участь у житті школи.

У Севастополі упав пам'ятник, відкритий Путіним

Раніше, у Севастополі, на Кримському півострові, шквальний вітер зніс пам'ятник "Сыновьям России, воевавшим в Гражданскую войну", який був відкритий особисто Володимиром Путіним у 2021 році.