Росіяни заохочують білоруську молодь розробляти безпілотники

У Білорусі розпочався молодіжний форум з розробки БпЛА, на якому росіяни намагаються залучити молодих білорусів до розробки й виробництва дронів для своїх збройних сил. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Задачею форуму є максимально залучити молодих білорусів до розробки й виробництва БпЛА для ЗС РФ», – пише ЦНС.

Міжнародний молодіжний форум з розробки БпЛА, який курують росіяни, проходить у Білоруському державному технічному університеті.

На форумі були помічені представники терористичної організації ПВК «Вагнер».

Зазначається, що кураторами форуму є держсекретар «союзної держави» Дмитро Мезенцев й посол РФ Борис Гризлов.

Також до Мінська приїхала представницька делегація від Казанського технічного дослідницького університету, яка займається  розробленням бойових БпЛА у РФ.

Саме до університету в Казані очікують постачання наукових кадрів для роботи на російський ОПК.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях України з першого вересня 2024 року в усіх школах буде запроваджено новий предмет – курс з управління БпЛА. До першого вересня навички управління дронами будуть відбуватися у спеціалізованих гуртках.

Оновлена концепція нацбезпеки та воєнна доктрина

До слова, Всебілоруські народні збори затвердили оновлену концепцію нацбезпеки та воєнну доктрину. Зокрема, декларація дозволяє надавати військову допомогу дружнім державам на підставі двосторонніх і багатосторонніх міжнародних договорів «для участі у відповідній діяльності з підтримання міжнародного миру та безпеки».