Росіяни знайшли нові методи вивозу українських дітей з окупованих територій – Нацспротив

Російські методи вивозу українських дітей
Російські методи вивозу українських дітей

За даними Центру національного спротиву, російські окупанти займаються примусовим вивезенням хворих дітей з хоспісу на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє заява цього Центру.

«Таку злочинну діяльність кремлівські посіпаки розгорнули на базі дитячого хоспісу "Одуванчики", – зазначають у Центрі.

За інформацією, цей заклад спочатку функціонував на території тимчасово окупованої Донеччини, але тепер його діяльність розповсюджується й на Луганщину.

«Під прикриттям надання допомоги хворим дітям з важкими захворюваннями (включаючи онкологічні), сиротам та дітям без батьківського піклування, ворог створює базу для подальшого переселення маленьких українців до Росії», – розповідають у Центрі національного спротиву.

Нещодавно російська окупаційна влада активізувала вербування молоді на тимчасово окупованих територіях України. За інформацією Центру національного спротиву, окупанти створюють мережу різних «патріотичних» організацій, таких як «Молода гвардія», як прикриття для військового навчання підлітків.

Крім того, російські загарбники на тимчасово окупованих українських територіях готуються до розбудови мережі концентраційних таборів.

Згідно зі звітом, у липні-серпні 2024 року робоча група під керівництвом заступника глави уряду РФ Марата Хуснулліна завершила перший етап розробки пропозицій щодо адаптації та будівництва нових «центрів тимчасового утримання іноземних громадян та осіб без громадянства» на території Тимчасово окупованої території України.

Нагадаємо, росіяни провели семінар серед вчителів на тимчасово окупованих територіях для виявлення дітей, які можуть сприяти Україні.

Читайте також