Російська армія просунулася в Курській області: деталі від ISW

Російські військові у Курській області
Російські військові у Курській області

Російські війська продовжують наближатися до Курської області, що свідчить про подальше наступлення. Згідно з звітом Інституту вивчення війни, російські сили вже підійшли на південь від Шептухівки, яка знаходиться на південний схід від Коренево. Відбулися дві механізованих штурмові атаки на рівні взводу.

За інформацією російських джерел, були жорсткі бої та українські контратаки на південний схід від Коренево, а саме в районах Зеленого Шляху, Новоіванівки та Любимівки. Також стало відомо, що українські сили вперше використали танки M1 Abrams під час атаки біля Новоіванівки у Курській області.

За словами російського військового блогера, бої тривають також і на захід від Курської області в Глушковському районі біля Нового Пути. Інформація говорить про дії військ 137-го повітряно-десантного полку, 1434-го мобілізованого полку "Ахмат-Чечня" і 155-ї бригади морської піхоти. Також підрозділи 11-ї ПДВ бригади діють на південний схід від Суджі.

Окрім того, російська армія вже окупувала Новосадове в Донецькій області, а також наближається до Харківської, Донецької та Херсонської областей.

Недавно російські війська відновили наступ на кордоні між Донецькою та Запорізькою областями з певними успіхами. Проте ці дії поки що не вважаються частиною загальних наступальних операцій.

Читайте також