Російська авіакомпанія ліквідує місця бізнес-класу: причина у відсутності нових літаків

Група "Аерофлот" вирішила припинити роботу бізнес-класу на декількох літаках Superjet 100

Група "Аерофлот" планує відмовитися від місць бізнес-класу на дев'яти літаках Superjet 100. Це стосується авіакомпанії "Россия", яка має недостатньо 100-місних бізнес-класних місць на курортних маршрутах, де пасажири не готові платити за комфорт. Про це повідомляє засіб масової інформації "Известия".

Компанія планує витратити понад 330 млн рублів ($2,51 млн) на перекомпонування, замінивши 12 крісел бізнес-класу на 25 місць економ-класу. Це дозволить "Аерофлоту" збільшити дохід більш ніж на 300 млн рублів на рік.

Матеріали будуть використовуватися з несправних літаків-донорів та запчастин зі складських запасів ПАТ "Яковлєв".

Наголошується, що "Росії" не вистачає 100-місних Superjet, які є актуальними на багатьох рейсах авіакомпанії, особливо на курортних і туристичних маршрутах, коли пасажири не готові платити за бізнес-клас. Перевезення 100 осіб в економ-класі є вигіднішим, ніж 75 осіб в економ-класі і лише декілька в бізнес-класі.

У бажанні "Аерофлоту" відмовитися від бізнес-класу на кількох SSJ-100 простежується більше соціальний аспект: перекомпонування літаків – це хороший інструмент підвищення пропозиції економ-класу в умовах відсутності постачання нових повітряних суден", – зауважує аналітик видання.

Експерти вважають, що в майбутньому "Аерофлот" може відмовитися від бізнес-класу на більшій кількості Superjet "Росії".

Авіазапчастини на $15 млн були продані російським авіакомпаніям

Молдовські компанії продали Росії авіазапчастин на суму $15 млн.

Постачання запчастин до літаків у Росію через Молдову почалось декілька місяців після вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Такі деталі потрапляли до великих російських авіакомпаній, таких як "Победа" і S7 Engineering.