Російська ППО сильно ослаблена: Україна здійснює шокуючі польоти вглиб території Росії, - BI

Винищувач Су-27 на вимушеному посадці
Винищувач Су-27 на вимушеному посадці

Україна виконує атаки вглиб Росії з неймовірним успіхом.

Про це повідомляє видання "Хвиля", посилаючись на Business Insider.

Українська армія успішно атакує Росію на її власній території. Збройні сили вже можуть дістатися глибокого задніку агресора, а повітряні засоби поразки вільно проникають у Росію.

Експерт з вивчення війни Георг Баррос з Росії вважає, що успіхи Києва пояснюються слабкістю протиповітряної оборони Росії. За його словами, українські безпілотники легко проходять через лінії, де російська ППО мала їх зупинити.

"Ми бачили багато випадків, коли українці проходили через російську ППО", - сказав експерт.

За словами військового експерта, засоби ППО Росії були важким противником для України. Однак, розтягнутість оборони Росії створила нові можливості для України у проведенні атак. З початку 2024 року ЗСУ знищили російську оборону "дуже цілеспрямовано".

Крім того, Баррос наголошує, що Україна завдала серйозних пошкоджень багатьом російським системам ППО, і тепер військові керуються на деякі системи оборони, до яких раніше не могли дістатися. Наприклад, він згадує атаки безпілотників в Татарстані в квітні 2024 року, де використовувався переобладнаний для дистанційного керування легкий літак.

"Цей інцидент був показовим і свідчить про те, що росіяни, швидше за все, розташували свою ППО таким чином, що мали хороше покриття найближчого військового театру уколо України. Але за межами цього театру вони його не мали", - розповів експерт з ISW.

Баррос також пояснив, що атаки українських військ на російські нафтопереробні заводи роблять значний тиск на російську протиповітряну оборону. Російське військове командування змушене приділяти пріоритетну увагу розподілу своїх обмежених ресурсів протиповітряної оборони для захисту критично важливих об'єктів.

Також зазначено, що Україна знищила багато російських систем ППО, особливо в Криму.

"З посиленням авіації, такої як західні F-16, успіхи ЗСУ можуть зрости", - додали в Business Insider.

Нагадаємо, що в Росії сталися серія вибухів.

Читайте також