Російська ракета залетіла до Польщі під час нічної атаки на Україну

У ніч на 24 березня внаслідок ворожої атаки на Україну, одна російська крилата ракета потрапила на територію Польщі. Про це на своїй сторінці в Twitter повідомило оперативне командування збройних сил Польщі.

«24 березня о 4:23 ранку відбулося порушення повітряного простору Польщі однією з крилатих ракет, запущених цією ніччю дальньою авіацією Російської Федерації. Метою ударів були населені пункти, розташовані на заході України», - повідомили представники польських військових сил.

За даними польських військових, ракета потрапила у повітряний простір неподалік селища Осердув у Люблінському воєводстві і перебувала там 39 секунд.

«Протягом усього польоту її відслідковували військові радіолокаційні системи. Вночі були активовані всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі. В повітря були підняті польські та аліювальні літаки», - йдеться у повідомленні збройних сил Польщі.

Військові також наголошують, що вони постійно стежать за ситуацією на українській території та завжди готові захистити повітряний простір Польщі.

Нагадаємо, що вночі на 24 березня в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога. Окупанти атакували Львівщину ракетами та дронами, що спричинило пожежу на об'єкті критичної інфраструктури.

Крім того, під час цієї повітряної тривоги в Києві сталися сильні вибухи. Внаслідок ракетного удару по столиці було зафіксоване падіння уламків в двох районах міста.

Також було повідомлено, що Польща вранці 24 березня підняла в повітря свою авіацію у зв'язку з ракетним ударом Росії по території України.