Російські чиновники «втрачають голову» після роботи на окупованих територіях – ЗМІ

З початку літа 2022 року посади на окупованих територіях України масово займають чиновники з РФ. Це сталося тому, що місцеві жителі не проявляли бажання працювати на Росію, а російська влада хотіла зберігати контроль над коштами, призначеними на "відбудову".

Проте, в Росії почали хвилюватися через поведінку цих чиновників, які працювали на окупованих територіях України, а потім отримали нові призначення і повернулися до Росії. Російське видання "Медуза" про це повідомляє.

За їхніми словами, основна причина в тому, що на анексованих територіях чиновники "навчаються надто вільному поводженню" з бюджетними грошима, спрямованими на їхнє "відновлення", навіть за мірками російських держслужбовців. Один із регіональних чиновників назвав це "справжньою школою корупції".

Джерела зазначають, що після роботи на окупованих територіях, чиновники "втрачають страх" та починають засвоювати правила звідти вдома, включаючи намагання використовувати більше бюджетних коштів, ніж зазвичай. Їх доводиться переконувати зупинятися.

Журналісти наводять приклади двох губернаторів, які попрацювали на окупованих територіях України: голови Омської області Віталія Хоценка, який очолював "уряд ДНР", і голови Чукотки Владислава Кузнєцова, який був заступником "голови уряду ЛНР". За поверненням до Росії, вони почали проявляти агресивне ставлення та просити піддання.

Висновок матеріалу полягає в тому, що такі чиновники, працюючи з великими сумами грошей, хочуть жити із високим статусом.

Інші новини: