Російські футболісти отримали грамоти від Міноборони РФ за допомогу окупантам

Російські футболісти отримали грамоти за допомогу окупантам
Російські футболісти отримали грамоти за допомогу окупантам

Четверо футболістів отримали грамоти від Міноборони РФ.

Добровольчий корпус Міністерства оборони Росії нагородив грамотами воротаря ЦСКА Ігоря Акінфєєва, захисника "Хімок" Георгія Джики, нападника "Зеніту" Олександра Соболєва та захисника "Парі НН" Станіслава Магкеєва.

Футболістам була висловлена подяка за "надану гуманітарну допомогу та доставку необхідного майна для виконання бойових завдань щодо звільнення нових територій Росії".

Одіозна депутатка Держдуми Росії Світлана Журова також висловила похвалу гравцям:

“Молодці! Часто багато людей надають допомогу, просто не афішують це, а потім зненацька для всіх з'являється подяка. Напевно, вони не кричали на кожному кутку, що вони це робили. Благодійна допомога зазвичай так і надається. Потім ті люди, яким вони допомогли, їм дякують. А коли кажуть на всю країну...”

Олександра Соболєва розмістили на сайті "Миротворець", де його вважають співучасником злочинів російської влади проти України та її громадян. Він брав участь в акції виходу футболістів на матч разом з дітьми учасників російської агресії проти України.

Акцію організував фонд "Захисники Вітчизни", який надає допомогу російським окупантам та їхнім сім'ям. Всі діти, що приймали участь у акції, мали на футболках емблему цього фонду.

Під час матчу гравці тримали за руку дітей російських окупантів.

Олександр Соболєв, народився 7 березня 1997 року у Барнаулі, виступав за збірну Росії з футболу. Він зіграв 14 матчів і забив 6 м'ячів. Також Соболєв двічі отримував нагороду найкращого гравця місяця в російській Прем'єр-лізі.

Читайте також