Російські мільйонери обманом намагалися отримати громадянство Молдови

Росіяни хочуть отримати громадянство Молдови шляхом шахрайства

Голова Агентства державних послуг Молдови (АДП) Мірча Єшану повідомив, що з початку російського вторгнення в Україну, щонайменше 30 росіян, включаючи мільйонерів, намагалися незаконно отримати громадянство Молдови. Єшану розповів про це під час інтерв'ю Jurnal TV.

За словами Єшану, зловмисники зазвичай намагаються знайти людину, яка народилася до 1935-1937 років та померла у віці двох-трьох років, і стверджують, що є родичами цієї особи. Однак, у справі відсутнє свідоцтво про смерть такої людини і деякі документи, привезені з Росії, виявилися підробленими.

АДП Молдови надсилає запити разом з копіями сумнівних документів до країн, де їх, за заявами зловмисників, нотаріально засвідчили.

Мірча Єшану також повідомив, що він знає про двох мільярдерів з Росії та Узбекистану, які спробували отримати громадянство Молдови шахрайством. Результати розслідування цих справ будуть оприлюднені.

За останній час значно зросла кількість росіян, які намагаються отримати громадянство Молдови, і влада Молдови повідомила, що не встигає оброблювати всі заявки, що надходять до імміграційної служби.

Також варто зазначити, що за дев'ять місяців 2023 росіяни здійснили на 20% більше поїздок за кордон, ніж рік тому. Це свідчить про те, що все більше росіян виїжджають з країни.

Читайте також:

  • Росіяни не хочуть повертатись на батьківщину: красномовна статистика
  • Міністр оборони Молдови: Російським військовим має бути забезпечена евакуація з нашої держави