Російські шахтарі оголосили голодування через невиплату зарплат

Російські шахтарі голодують через неоплату
Російські шахтарі голодують через неоплату

Співробітники шахти "Інская" в Кемеровській області оголосили голодування через невиплату зарплат і розбили намети поруч з адміністративною будівлею підприємства. Про це повідомляє The Moscow Times.

Після зустрічі з власником шахти Денисом Немикіним голодуючі шахтарі вирішили оголосити свою акцію. Директор підприємства Роман Фідлер заявив, що шахтарям не виплачують зарплату вже чотири місяці. Загальна сума боргу перед працівниками становить 46 млн рублів. Крім того, на шахті є значні заборгованості за воду та електроенергію, а також недостатньо коштів на забезпечення промислової безпеки.

Власник шахти Немикін визнав, що він не забезпечив штат, комплектність та ремонтне обладнання. Він наголосив, що в шахті ще залишилося 300 тис. тонн вугілля і закликав гірників його видобути. Власник також пообіцяв частково погасити борг по зарплаті протягом тижня. Проте директор Фідлер зазначив, що через великий знос техніки і механізмів видобуток залишку вугілля неможливий.

Голодування шахтарів триватиме до повного виплати зарплати. Слідчий комітет РФ вже розпочав кримінальне розслідування з приводу невиплати зарплати.

Нагадаємо, що в Росії тривають репресії проти чиновників, звинувачених у корупції. Це стосується не лише Міністерства оборони, але й інших силових структур.

До речі, російські державні службовці збільшили витрати на придбання iPhone у чотири рази, незважаючи на заборону їх використання в державних установах.

Читайте також